Afrika Madagaskar
Start » Afrika » Madagaskar » Madagaskar – Med båt till Tsingy de Bemaraha & Baobab allén, 14 dagar

Madagaskar – Med båt till Tsingy de Bemaraha & Baobab allén, 14 dagar

Gör en oförglömlig resa till Madagaskar där du tar dig med flodbåt längs Tsiribihina-floden. Här följer du det madagaskiska vardagslivet från första parkett på båten. Slå läger på flodbanken medan solen sakta sänker sig och mörkret omsluter dig. Besök mäktiga Tsingy de Bemaraha, världsarvs-landskapet som inte liknar något annat landskap. Och så en av resans absoluta höjdpunkter, upplev den mäktiga, fotogeniska Baobab-allén!

Prisexempel

48,200 kr

Din Resekonsult till Afrika

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta mig Ella, så hjälper jag dig mer än gärna

Detta ingår i resan till Madagaskar:

  • Flyg Skandinavien–Antananarivo t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Inrikesflyg i Madagaskar.
  • Boende på mellanklasshotell i dubbelrum inkl. frukost.
  • Nedan dagsprogram.
  • All transfer inom programmet inklusive färjetransporter.
  • Båtfärd inkl. campingutrustning och helpension.
  • Inträdesavgifter till parker och reservat (Tsingy de Bemaraha och Kirindy).
  • Lokala guider i parker och reservat.
  • Besök vid Ambohimanga-palatset
  • Turistskatt.

Detta ingår inte:

  • Visum
  • Dricks
  • Försäkringar
  • Luncher och middagar utöver båtfärden.
  • Drycker.
  • Utflykter på utöver det som framgår i programmet.

Resrutt via kartan

Din Madagaskarresa - Hur din resrutt ser ut via kartan

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Antananarivo
Ankomst till Ivato internationella flygplats där du möts upp och transfereras till hotellet. På flygplatsen har du möjlighet att växla pengar, euro är att rekommendera. Det finns också en ATM för uttag om du föredrar det. Här finns även lokala SIM-kort till försäljning om du önskar ett sådant.
Boende:  Palissandre **** eller likvärdigt hotell
Måltider:

Madagaskar, Antananarivo, gatuliv

Dag 2: Antananarivo – Miandrivazo (380 km, cirka 12 timmars körning)
Efter frukost är det så dags att börja ditt äventyr. Du blir upphämtad av din chaufför och ni kör till Miandrivazo via Antsirabe, “Vattenstaden”, kallad så på grund av sina många termalkällor och de två kratersjöarna. Din bilfärd fortsätter genom ett kuperat och bergigt område som heter Betsirirys platån. Ankomst till Miandrivazo på eftermiddagen.
Boende:  Princesse Tsiribihina
Måltider: Frukost

Dag 3: Miandrivazo – Tsiribihina (30 km, cirka 1 timmes körning och sedan båttur)
Transfer till floden och ombordstigning på en motorpråm för en två och en halv dagars båtfärd längs Tsiribihina-floden. Längs vägen passerar du byar där du kan följa människor som utför sitt dagliga arbete. Du kan också se fåglar (visslande änder, hägrar, egrets, hjälmperlhöns) och kanske, med lite tur, några krokodiler.
Landskapet längs floden består främst av lövskog som hyser några arter av lemurer. Efter att ha passerat Bemaraha-klyftan och dess klippor kan du se ett stort antal viltfåglar.
När skymningen kommer är det dags att slå läger vid flodkanten.
Boende: Camping
Måltider: Helpension

Madagaskar, flodkryssning Madagaskar, flodkryssning Madagaskar, flodkryssning Madagaskar, flodkryssning

Dag 4: Tsiribihina
Efter frukost fortsätter båtfärden. Morgonprogrammet inkluderar ett besök vid ett underbart vattenfall – Anosin’Ampela – som även har en naturlig pool där du kan njuta av ett dopp. Några kilometer längre fram längs floden ändrar landskapet skepnad och övergår i en serie gröna bördiga slätter och baobabskogar.
Boende: Camping
Måltider: Helpension

Madagaskar, Michaels bilder, flodkryssning Madagaskar, Michaels bilder, flodkryssning

Dag 5: Tsiribihina – Belo – Bekopaka (100 km, cirka 5 timmars körning)
Din fantastiska flodfärd fortsätter stilla. Under dagen ankommer du till Menabe-slätten med sina små byar, främst bebodda av fiskare och jordbrukare – det här är slutet på din båtfärd. Här väntar nu en bil för ditt fortsatta äventyr och tar dig norrut genom torra slätter med buskar, palmer och baobabträd till Bekopaka. Längs vägen måste du och bilen korsa Manambolo-floden med en liten lokal färja innan ni anländer dagens slutmål, Bekopaka.
Boende: Olympe du Bemaraha** alt. Soleil des Tsingys*** eller likvärdigt hotell
Måltider: Frukost

Madagaskar, Michaels bilder, flodkryssning

Dag 6: Bekopaka
Från blöt flod till sylvassa kalstensformationer. Visst är det väl kontraster som gör resandet så fantastiskt! Idag besöker du Tsingy de Bemaraha.

Tsingy de Bemaraha är ett UNESCO-världsarv och ett av Madagaskars mest spektakulära naturfenomen. Området är känt för sina unika, sylvassa kalkstensformationer som har bildats genom erosion över miljontals år och skapar ett labyrintliknande landskap av spetsiga toppar och djupa raviner. Dessa formationer, alltså kallade tsingy,, betyder “där man inte kan gå barfota” på malagasy, ett synnerligen passande namn.

Tsingyn är inte bara ett geologiskt underverk, utan det rymmer också ett rikt ekosystem med endemiska arter, inklusive olika lemurer, fåglar, reptiler och växter. Parken är uppdelad i lilla och stora Tsingy,här ska du tillbringa dagen med att vandra över spännande gångbroar, utforska klippspringor och grottor.
Boende: Olympe du Bemaraha** alt. Soleil des Tsingys*** eller likvärdigt hotell
Måltider: Frukost

Madagaskar, Fr Michael, Flodtur, Tsingy de Bemaraha Madagaskar, Fr Michael, Flodtur, Tsingy de Bemaraha

Dag 7: Bekopaka – Kirindy (160 km, cirka 7,5 timmars körning)
Efter frukost tar ni samma väg tillbaka och korsar återigen den lilla Manambolo-floden med färja innan ni återigen når Belo. Denna gång kör ni söderut och får nu lov att istället korsa Tsiribihina-floden med färja innan du når dagens mål Kirindy. Du gör ett första besök i Kirindy-reservatet för att försöka få möta de nattaktiva djuren.
Boende: Relais de Kirindy
Måltider: Frukost

Madagaskar, Michaels bilder, Kirindy

Dag 8: Kirindy– Morondava (45 km, cirka 2,5 timmars körning)
Efter frukost, återbesök i Kirindy-reservatet. Kirindy-reservatet, är ett av de mest betydelsefulla torra skogsområdena på Madagaskar. Reservatet är känt för sin unika biologiska mångfald och är hem för många endemiska arter. Bland dess mest kända invånare finns fossa, Madagaskars största rovdjur och flera arter av lemurer, inklusive den karismatiska dansande sifakan.

Den dansande sifakan, Verreaux’s sifaka, är främst trädlevande, de hoppar från träd till träd med långa språng. När de måste röra sig på marken gör de det genom att hoppa sidledes med armarna utsträckta, vilket ser ut som en slags dans och har gett arten dess smeknamn, dansande sifaka.

Kirindy är också hem för den nattaktiva muslemuren, samt olika reptiler, fåglar och den ovanliga tenrecen (en grupp små nattaktiva däggdjur, endemiska för Madagaskar).  Det är ett utmärkt ställe att uppleva Madagaskars rika ekosystem, särskilt för dem som är intresserade av nattvandringar för att observera de många nattaktiva arterna.
Efter besöket i reservatet far du vidare till Morondava. På vägen, stanna till vid det berömda trädet “Baobab in love” och stanna sedan vid den magnifika Baobab-avenyn (du kan vänta på solnedgången, en magisk stund i denna vackra och unika omgivning).
Boende: Laguna beach** alt. Palissandre Côte Ouest*** eller likvärdigt hotell
Måltider: Frukost

Madagaskar, Fr Michael, Baobab allen Madagaskar, Fr Michael, Kirindy, lemur

Dag 9 till 12: Morondava
Morondava är en kuststad belägen vid Moçambiquekanalen. Staden är känd för sina vackra stränder och avslappnade atmosfär. Morondava har sina rötter i en traditionell kustkultur, där fisket spelar en stor roll i lokalbefolkningens liv. Många invånare lever fortfarande av fiske, och runt omkring Morondava finns flera mindre fiskebyar där du kan se traditionella fiskebåtar och följa fiskarens vardag.
Under dina dagar här kan du uppleva lokal kultur, besöka marknader, ge dig ut på upptäcksfärd i mangroveträsken och såklart, avnjuta sköna stunder på stranden.
Boende: Laguna beach** alt Palissandre Côte Ouest*** eller likvärdigt hotell
Måltider: Frukost

Madagaskar, Morondova Beach

Dag 13: Morondava  – Antananarivo
Transfer till flygplatsen för flyg tillbaka till huvudstaden. Transfer till hotellet och resten av dagen ledig. Alternativt beroende på flygtider kan du besöka hantverksmarknaden med vackra handgjorda föremål av material som läder, sten, naturfiber och trä.
Boende: Palissandre **** eller likvärdigt hotell
Måltider: Frukost

Dag 14: Utflykt och hemresa
Utflykt till den historiska platsen Ambohimanga. Ambohimanga är en av de mest betydelsefulla kulturella platserna i Madagaskar. Det var hem till Merina-kungarna och har sedan länge betraktats som ett andligt och politiskt centrum för Merina-dynastin. Platsen består av en kunglig stad med palats, heliga gravar och gamla försvarsmurar. Ambohimanga, är en UNESCO-världsarvsplats och är viktig för det malagassiska folkets historia och identitet.

Vid återkomst till Antananarivo kan du fortsätta använda dig av hotellets faciliteter fram till dess att det är dags för transfer till Ivato internationella flygplats för flyg till hem.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 48 200 SEK.

Angivet prisexempel är baserat på två personer som reser tillsammans till lägsta pris. Priserna varierar utifrån säsong, boendestandard och platstillgång. Vi reserverar oss för ändringar av lokala skatter och valutakurser som kan påverka priset. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Förfrågan

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.