Kenya safari, Amboseli

Kenya safari – vilka nationalparker ska jag välja?

Kenya är ett av världens främsta resmål för safari, och med god anledning. Landet är hem för några av de mest ikoniska nationalparkerna och djurreservaten i Afrika. Här kan du se “The Big Five” – lejon, elefant, noshörning, leopard och buffel – och uppleva spektakulära landskap. I denna guide kommer vi att berätta mer om några av de bästa safariparkerna i Kenya: Masai Mara, Amboseli, Tsavo, Lake Naivasha och Lake Nakuru. Om du planerar en Kenya safari, är detta din perfekta utgångspunkt för att välja rätt safaripark.

Planera din Kenya safari

Att välja rätt tidpunkt och park utifrån dina preferenser är avgörande för en lyckad Kenya safari. Det är därför vi finns. Vi guidar dig rätt med hänsyn till när du kan åka, din budget och övriga önskemål du kan tänkas ha. Men det finns några saker som är bra att ha funderat igenom innan du går in på vilka nationalparker du vill besöka i Kenya och det är:

  • Typ av djur du vill se
  • Parkens storlek och tillgänglighet
  • Säsong och klimat
  • Boende och faciliteter
  • Aktiviteter och upplevelser

För det påverkar i sin tur vilken eller vilka parker du bör välja.

Masai Mara National Reserve – Den klassiska Kenya safarin

Masai Mara är utan tvekan den mest kända safariparken i Kenya och är ofta det första valet för en enya safari. Parken är mest känd för den stora migrationen där miljontals gnuer och zebror korsar savannen mellan juli och oktober. Förutom detta spektakulära naturfenomen kan du här se “The Big Five” och andra rovdjur som leoparder och geparder.  

För den ultimata safariupplevelsen kan du boka en ballongfärd i gryningen och njuta av panoramautsikten över savannen. Missa inte heller möjligheten att besöka en traditionell Maasai by och uppleva deras unika kultur under din Kenya safari.

Amboseli National Park – Elefanter och Kilimanjaros silhuett

Om du vill se stora elefanthjordar med Mount Kilimanjaroi bakgrunden, är Amboseli National Park ett måste under din Kenya safari. Parken, belägen i södra Kenya nära gränsen till Tanzania, erbjuder otroliga fotomöjligheter med elefanterna som strövar fritt över de öppna slätterna. Förutom elefanter kan du även se lejon, giraffer, zebror och ett rikt fågelliv. Amboselis platta landskap gör det lätt att få syn på djuren, särskilt under torrperioden när de söker vatten.

Tsavo National Park – Äventyr i vildmarken

För en mer äventyrlig Kenya safari rekommenderas Tsavo National Park, som är uppdelad i två delar: Tsavo öst och Tsavo väst. Tillsammans utgör de en av de största nationalparkerna i världen. Tsavo öst är känd för sina röda elefanter som får sin färg från den röda jorden, medan Tsavo väst erbjuder mer varierade landskap, inklusive skogar och vulkaniska formationer. Här kan du besöka Mzima Springs där flodhästar och krokodiler ofta kan ses.

Lake Naivasha – En oas för fågelskådare

Lake Naivasha är en fridfull plats för en Kenya safari, särskilt om du är intresserad av fågelskådning. Denna sötvattenssjö i Rift Valley är hem för över 400 fågelarter, inklusive afrikansk fiskörn, pelikaner och flamingor. Du kan också ta en båttur på sjön för att komma nära flodhästar och andra vilda djur som samlas vid strandkanten. För en unik upplevelse kan du vandra bland zebror och giraffer på Crescent Island, en liten ö mitt i sjön.

Lake Nakuru National Park – Flamingos och noshörningar

Ingen Kenya safari är komplett utan ett besök till Lake Nakuru National Park, känd för sina enorma flockar av rosa flamingor som samlas vid sjöns kant. Parken är också en av de bästa platserna i Kenya för att se både vita och svarta noshörningar. Här får du en spektakulär blandning av öppna slätter, skog och vattenfall, vilket gör parken till ett av de mest natursköna resmålen i Kenya. Det är också ett utmärkt resmål för dig som vill se flamingor och noshörningar i sin naturliga miljö.

Kenya erbjuder några av de bästa safariupplevelserna i världen, och oavsett om du är ute efter att se The Big Five, stora elefanthjordar vid Kilimanjaros fot, eller färgstarka flamingor, har Kenya något för dig. Genom att besöka Masai Mara, Amboseli, Tsavo, Lake Naivasha och/eller Lake Nakuru, kommer du att få uppleva det bästa av Kenyas rika djurliv och varierade landskap.

Nyfiken på en resa till Kenya? Kontakta oss här.

Följ oss i våra sociala medier för ännu mer reseinspiration!

Adress

Kenzan Travel Denmark ApS
Stationspladsen 1
3000 Helsingør
CVR.nr 42636258

Kenzan Travel Sverige AB (moderbolag)
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm
Org.nr 556954-0783

Kontakta oss

Telefon: +46 (0)21-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.